Aktualnie przeglądane: Strona główna » Zanim kupisz?

sok noni

Zanim kupisz

Obecnie  na świecie jest ponad 200 firm wytwarzających sok z Noni. Jest Polinesian Noni, Thaitan Noni, Indian Noni, Noni-Premium, Samoa Noni, Fiji Noni, Noni Vita i wiele innych.

W takim gąszczu produktów nieświadomemu czytelnikowi bardzo trudno jest wybrać najlepszy sok z Noni, czyli taki, który zawiera wszystkie niezbędne składniki o właściwościach odżywczych i wpływających na nasze zdrowie.

liofilizowany-soknoniDlaczego warto wybrać Sok Noni firmy CaliVita?

Sok Polinesian Noni jest sokiem niepasteryzowanym - tylko LIOFILIZOWANYM.

Każdy produkt liofilizowany ma następujące właściwości :

Badania naukowe podają, że Noni posiada ponad 200 cennych składników naturalnych, w tym ogromną ilość składników odżywczych, m.in. prokseronina, damnacanthal, skopoletyna, fitocydy, serotonina, kseronina  i wiele innych.

Czy wiesz co to znaczy dla Ciebie?

To tak jakbyśmy dojrzały owoc na słońcu zerwali z drzewa i umieścili w butelce. Taki owoc zawiera cenne składniki odżywcze wspomagające funkcjonowanie komórek, niezbędne dla Twojego organizmu.

Pijąc taki sok dostarczamy organizmowi tych bardzo cennych  składników, koniecznych dla utrzymania zdrowia jak i jego zachowania. Każdy rodzaj pasteryzacji soku Noni (również nisokotemperaturowej)  niszczy wiele cennych składników: witamin,  enzymów i innych.

Na rynku istnieje wiele odmian soku Noni i wiele osób zadaje nam pytanie: „Który sok jest oryginalny?”

Odpowiedź jest bardzo prosta - każdy sok jest oryginalny. Na świecie jest wiele firm wytwarzających sok Noni i każda z nich produkuje swój oryginalny sok.

Więc na co należy zwrócić uwagę podczas zakupu Noni?

Najistotniejszym czynnikiem jest proces produkcji soku Noni oraz certyfikaty FDA i GMP.

Obecnie najczęstszą metodą wytwarzania soku Noni przez inne firmy jest pasteryzacja. Zna ją każda gospodyni domowa przygotowująca przetwory na zimę.

Proszę sobie wyobrazić butelkę soku Noni podgrzewaną do 60 stopni Celsjusza? W takiej temperaturze ulegają zniszczeniu enzymy, witaminy i inne cenne składniki owocu Noni. Pasteryzowane soki Noni nie zawierają cennych dla zdrowia składników.

Oto prosty przykład:

Jeśli owoce Noni są pasteryzowane to giną bezpowrotnie witaminy: w tym wit. C i kompleks flawonoidów, witaminy z grupy B i beta karoten (zniszczone w trakcie podgrzewania i pasteryzacji).

Brak tych witamin powoduje spadek odporności organizmu, stres, choroby układu nerwowego, infekcje skórne i wiele innych.

Firma CaliVita do produkcji soku Noni zastosowała najnowocześniejszą technologię produkcji na miarę XXI wieku – liofilizację - ten proces obecnie wykorzystuje wojsko USA i kosmonauci do przygotowywania specjalnej żywności.

Cały owoc Noni poddawany jest liofilizacji (suszeniu sublimacyjnemu) i do butelki wsypywana jest zmrożona pulpa z całego owocu wraz z miąższem.

W każdej butelce znajduje się liofilizowany owoc Noni, który zachowuje wszystkie enzymy, witaminy, proteiny roślinne oraz sole mineralne w nienaruszonym składzie – tak jak w surowym i świeżym owocu. Dzięki technologii liofilizacji sok jest bardziej gęsty (od przeciętnych soków Noni) i zawiera 100% owocu Noni w soku.

30 mililitrów soku - odpowiada 1 gramowi czystego Noni.

Bardzo często niedouczeni sprzedawcy wprowadzają w błąd klientów i piszą, że 30 ml soku to 30g Noni. Byłoby to prawdą wtedy, gdyby Noni miało postać kamienia, a przecież Noni jest owocem składającym się w większości z wody.

Wielu producentów twierdzi, że sok Noni można przechowywać wyłącznie w szklanych butelkach. I mają  rację - butelka szklana musi wytrzymać wysoką temperaturę pasteryzacji - i tylko tyle.

Natomiast produkty liofilizowane (w tym przypadku Polinesian Noni)  mogą z powodzeniem być przechowywane w pojemnikach plastikowych.

Gdyby tak było, Noni CaliVita nie otrzymałby międzynarodowych prestiżowych atestów FDA i GMP - które gwarantują najwyższą jakość i bezpieczeństwo.

Zupełnie nie trzeba się obawiać o jakość soku czy „wymyślone” reakcje chemiczne - jest to wyłącznie chwyt reklamowy i marketingowy.

Dodatkową zaletą liofilizacji jest eliminacja z produktów chorobotwórczych bakterii i grzybów, stąd liofilizowana żywność nigdy nie jest konserwowana chemicznie bo nie ma takiej potrzeby. Ponadto może przetrwać w każdych warunkach, w wysokich i w niskich temperaturach, w wilgoci.

Trafiają się i nieuczciwi sprzedawcy, którzy piszą, że jest to zwykły proszek zalewany wodą i liofilizacja nie niszczy bakterii.

W procesie liofilizacji w butelkach umieszczona jest zmrożona pulpa owocowa - (cały owoc wraz z wodą z nim zawartą).

Co do bakterii - to gdyby podczas procesu liofilizacji bakterie nie zostały zniszczone, to Polinesian Noni nie otrzymałby najsurowszego w świecie atestu jakości FDA - który stwierdził, że Noni jest całkowicie bezpieczny (nawet dla kobiet w ciąży i matek karmiących).

"Amerykański urząd FDA zaszeregował Noni do specjalnej kategorii GRAS - Generally Regarded As Safe tzn. ogólnie uważane za bezpieczne i to także dla kobiet w ciąży i dla karmiących matek!

A przecież np. kawy czy aspiryny nie uważa się za bezpieczne dla tej grupy." - frag. książki "Noni owoc zdrowia" - J. Skarbek