Aktualnie przeglądane: Strona główna » Enzymy trawienne Produkt firmy Calivita

sok noni

Digestive Enzymes Enzymy trawienne Wzdęcia Uczucie przepełnienia i ciężkości

"Bez enzymów nie ma życia". Digestive Enzymes to naturalny preparat zawierający kompleks enzymów trawiennych o szerokim zakresie działania.
Aktywne składniki produktu mają korzystny wpływ w przypadku kłopotów z trawieniem, dzięki czemu pozbywamy się wszelkich problemów związanych z przejedzeniem lub spożywaniem pokarmów ciężkostrawnych. Wręcz znakomicie poprawia się nasza jakość życia. Pankreatyna, pepsyna, papaina, proteaza, bromelaina,  diastaza są odpowiedzialne za rozkład białek, węglowodanów i tłuszczów. Wspomagają wchłanianie i wykorzystanie składników odżywczych.
To bezwzględnie konieczny produkt każdej domowej apteczki.

enzymy-calivitaOpakowanie: 100 tabletek

Składniki aktywne/1 tabletka:
Nasiona kopru  -  75 mg
Pankreatyna  -  75 mg
Kurkuma  -  37,5 mg
Kwas glutaminowy  -  25 mg
Pepsyna  -  17,5 mg
Bromelaina  -  12, mg
Diastaza  -  10 mg
Proteaza  -  7,5 mg
Papaina  -  5 mg

Sposób użycia: 1 tabletka dziennie przed posiłkiem lub według zaleceń.

                                                                                                     CENNIK       ZAMÓWIENIA

UWAGA!

Zamawiaj zawsze u solidnego doradcy, który  zapewni Ci gwarancję kompleksowych informacji na temat stosowania oraz przebiegu kuracji (zobacz tutaj >>>).


„Jesteś tym, co jesz”.

Obecnie, powiedzenie to uległo pewnej modyfikacji, aby jeszcze dobitniej odzwierciedlić fakt, że niewłaściwe odżywianie jest przyczyną różnego rodzaju dolegliwości i chorób. Stąd też, powyższa sentencja została sparafrazowana w następujący sposób: "Jesteś tym, co Twoje ciało może wykorzystać z pożywienia". Jednak powinien zostać spełniony jeden warunek, a mianowicie: "Organizm ludzki musi doskonale rozłożyć i przyswoić zawarte w pokarmie składniki odżywcze." Tylko wówczas możemy mówić o ich maksymalnym wykorzystaniu.

Dr Howard Loomis, który całe życie zajmował się zagadnieniem enzymów, ujął kwestię odżywiania w następujący sposób: "Zdrowie człowieka zależy nie tylko od jakości przyjmowanego pożywienia, ale od zdolności organizmu do właściwego rozłożenia, wchłonięcia i wykorzystania składników pokarmowych. Jeśli organizm posiada, oprócz niezbędnych substancji odżywczych, także odpowiednią ilość enzymów, wówczas może czynić cuda".

Gdzie współcześni ludzie popełniają błąd?

Zwierzęta żyjące na wolności czerpią pożywienie tylko z naturalnych źródeł. W efekcie ich organizmy wykorzystują prawie 17 razy więcej enzymów w procesach trawiennych niż ludzie. Jedząc świeże, nie przetworzone pożywienie, dostarczamy organizmowi obecne w nich enzymy, niezbędne do prawidłowego przebiegu procesów trawienia. Spożywając zaś produkty przetworzone: pieczone, podgrzewane, smażone lub duszone, zmuszamy trzustkę do wykonywania ciężkiej pracy - do produkcji własnych enzymów, ponieważ proces przetwarzania żywności niszczy większość zawartych w niej naturalnych enzymów. Bezustanne obciążanie trzustki może doprowadzić do jej wyniszczenia, ubytków energetycznych, a w konsekwencji do powstania poważnych chorób tego narządu.

U ludzi młodych spożycie pieczonej lub smażonej potrawy silnie pobudza trzustkę do produkcji enzymów. Trzustka ludzi starszych, przez lata obciążona pracą, już nie tak łatwo radzi sobie z produkcją enzymów - wytwarza ich zdecydowanie mniej niż w latach dawnej "świetności". Z tego powodu starsze osoby mogą mieć problemy z przyswojeniem niezbędnych składników odżywczych z diety.

"Bez enzymów nie ma życia" - tak twierdzi dr Edward Howell. Konsekwencje niedostatku enzymów można odczuć również wtedy, gdy występuje niedobór witamin, składników mineralnych i aminokwasów, niezbędnych w procesie produkcji enzymów. Należy zawsze wyrównywać te niedobory. W innym wypadku nasze zdrowie jest zagrożone, a powrót do pełnej sprawności znacznie utrudniony. Sprawność układu pokarmowego jest bardzo zróżnicowana u poszczególnych osób. Niektórzy z nas nie mają problemów z trawieniem, inni zaś, u których jest niewystarczająca produkcja enzymów, mogą mieć z tym kłopot. Jednak na szczęście może on być rozwiązany dzięki nowemu produktowi CaliVita® International - Digestive Enzymes.

CVI Europe, CaliNews, wrzesień 2005.


Z historii Klubowiczów CALIVITA

Czuję się lekko i zdrowo dzięki Digestive Enzymes!

trawienieMieszkam i pracuję we Wrocławiu. Jestem pogodną i towarzyską osobą. Mam dużą rodzinę i wielu przyjaciół. Uwielbiam nasze spotkania z okazji imienin, urodzin czy świąt. Zawsze jest wesoło, każdy stara się przynieść coś naprawdę pysznego. Niestety, jakiś czas temu myślałam, że mój piękny świat legł w gruzach. Problemy pojawiły się niepostrzeżenie.

Zaczęło mi przeszkadzać uczucie przepełnienia i ciężkości, nawet po zwyczajnym domowym jedzeniu. Czułam się senna i nie chciało mi się ruszać. Dokuczały mi częste wzdęcia, czasami nawet nudności. Wyglądałam jakbym przytyła, choć waga tego nie wskazywała. Próbowałam sobie pomóc różnymi herbatkami i kropelkami, ale nie widziałam specjalnej poprawy. Miałam tego dość.

Postanowiłam zasięgnąć opinii mojego lekarza. Po długotrwałej diagnostyce stwierdził, że mam problemy z wątrobą i trzustką więc nakazał ścisłą dietę. Żadnych smażonych ani wędzonych potraw, fasola, groch, cebula – odpadają, nic ostrego ani tłustego. Tak uciążliwa i niesmaczna dieta na dłuższą metę wydawała mi się nie do wytrzymania. Nawet ciastka na pocieszenie. Koszmar!!! To mnie zupełnie załamało. Non stop myślałam o tym, co chciałabym zjeść. Moje życie straciło smak. Nawet rodzinne przyjęcia przestały mnie cieszyć.

Na szczęście okazało się, że jest rozwiązanie.

Pewnego dnia odwiedziła mnie Lucyna, moja dawna sąsiadka, która współpracuje z CaliVita. Nie widziałam jej od kilku lat i zauważyłam, że pomimo przekroczenia 50-tki, ma ciągle szczupłą figurę. Zwierzyłam się jej z moich problemów i wtedy Lucyna wyjęła z torebki opakowanie z tabletkami. Był to Digestive Enzymes – preparat zawierający enzymy trawienne. Za jej namową spróbowałam i po krótkim czasie wiedziałam już, że znalazłam rozwiązanie mojego problemu. Od tej chwili odżyłam. Digestive Enzymes w naturalny sposób pomaga mi strawić to, co zjem, oszczędza moją wątrobę i trzustkę. W ten sposób likwiduje moje dolegliwości. Początkowo przyjmowałam tabletki przy każdym posiłku, teraz – tylko, gdy zjem coś ciężkostrawnego. Nareszcie czuję się lekko i zdrowo. Znów z radością spotykam się z rodziną i przyjaciółmi. Elżbieta Tuniewicz, Wrocław.

Źródło: CaliNews, lipiec/sierpień 2007