Aktualnie przeglądane: Strona główna » Organic Acai - Produkt Firmy CaliVita

sok noni

Organic Acai Koncentracja Pamięć Cukrzyca Trawienie Odchudzanie

Organic Acai to nie 30%, nie 60%, ale ... 100% ekologiczny sok wytworzony wyłącznie z pysznych jagód acai - bez dodatku innych owoców. Jest niezwykle bogaty w cenne składniki odżywcze i posiada nadzwyczajne właściwości antyoksydacyjne.
Owoce acai wyróżniają się niezwykłym potencjałem antyoksydacyjnym - jednym z najwyższych wśród owoców i dlatego chętnie sięgają po nie światowe gwiazdy show biznesu!
Korzystnie wpływają na wygląd i urodę oraz figurę, wspomagają ochronę DNA jądrowego i mitochondrialnego przed uszkodzeniami, biorą udział w usuwaniu wolnych rodników tlenowych, wykazują pozytywny wpływ na naczynia krwionośne i serce...

sok-acaiOpakowanie: 473 ml

Składniki aktywne/30 ml:
100% organiczny (ekologiczny) sok z owoców Acai (Euterpe oleracea) – 30 g cząstek owoców Acai

Sposób użycia: 2 łyżki stołowe (30 ml) dziennie lub według zaleceń.

                                                                                                     CENNIK       ZAMÓWIENIA

UWAGA!

Zamawiaj zawsze u solidnego doradcy, który  zapewni Ci gwarancję kompleksowych informacji na temat stosowania oraz przebiegu kuracji (zobacz tutaj >>>).


Organic Acai – bogactwo składników odżywczych i sekret długowieczności !

Organic Acai to nie 30%, nie 60%, ale ... 100% ekologiczny sok wytworzony wyłącznie z pysznych jagód acai - bez dodatku innych owoców.

Znaczenie jagód acai dla ludności Amazoni:

W świecie roślin nie znaleziono owocu, który mógłby konkurować z owocami acai pod względem wartości odżywczej i potencjału antyoksydacyjnego. Dlatego została nazwana "superfood"!

Jagoda acai - to najsilniejszy antyoksydant -  jeden z najwyższych wśród owoców i dlatego chętnie sięgają po nie światowe gwiazdy show biznesu!

Owoc acai pod względem wartości odżywczej nie ma sobie równych. Zawiera ponad 3 000 związków biologicznie aktywnych, co warunkuje prozdrowotne działanie na organizm człowieka.

Pochodzi z nietkniętych przez cywilizację terenów Amazonii, gdzie przez tamtejszą ludność nazywana jest „skarbem amazońskich lasów” oraz „sekretem długowieczności". Od wieków bowiem miejscowi mieszkańcy (tubylcy) używają tego owocu zarówno w tradycyjnych kuracjach, jak i w codziennej diecie. Obecnie naukowcy na całym świecie badają pozytywny wpływ owoców acai na organizm człowieka oraz odkrywają coraz to nowsze, cudowne właściwości.
Jagoda acai to owoce palmy Euterpe oleracea wyglądem przypominające borówkę leśną. Są jednak od niej nieco większe i posiadają dużą pestkę.

Acai - rewelacyjny antyoksydant
Właściwości antyoksydacyjne owoców acai są jednymi z ich najbardziej zadziwiających cech. Okazuje się bowiem, że wśród wszystkich owoców to właśnie jagody acai posiadają najwyższy wskaźnik ORAC, określający zdolność do pochłaniania reaktywnych form tlenu. Antyoksydanty pełnią kluczową rolę w walce ze stresem oksydacyjnym – hamują bowiem procesy utleniania i powstawania wolnych rodników, które tworzą się w naszym organizmie na skutek stresu, palenia tytoniu, przyjmowania niektórych leków czy spożywania zanieczyszczonej żywności. Wolne rodniki uszkadzają komórki, przez co niekorzystnie wpływają na funkcjonowanie organizmu i przyspieszają procesy starzenia. To dlatego jagody acai mogą okazać się genialną bronią w walce z wolnymi rodnikami!

Owoc Acai zawiera:

Organic Acai zawiera 100% sok z jagód acai bez dodatku innych owoców!

Składniki aktywne jagód acai:

Dlaczego warto wybrać Organic Acai CaliVita?
Dzięki swoim niezwykłym właściwościom jagody acai stanowią cenny, podstawowy składnik diety mieszkańców Amazonii. Ich korzystne właściwości potwierdzają również coraz to nowsze badania naukowe. A to z pewnością nie koniec, gdyż świat zachodni odkrył jagodę acai stosunkowo niedawno, a jej kariera dopiero rozpoczyna się!

Ze swoimi niezwykłymi właściwościami antyoksydacyjnymi i odżywczym wpływem na organizm, jagoda acai w pełni zasługuje na miano super owocu! Nam udało się jej cenne właściwości zamknąć w butelce i dziś prezentujemy suplement diety Organic Acai zawierający w składzie 100% soku z jagód acai, pochodzących z organicznych (ekologicznych) upraw, poświadczony certyfikatem! Organic Acai ma naturalny, egzotyczny smak i zapach, a jego formuła sprawia, że jest niezwykle łatwy w dawkowaniu dla całej rodziny! Nie zawiera dodatku cukru, konserwantów, barwników ani aromatów.

Organic Acai prosto z ekologicznych upraw
Badanie przeprowadzone przez naukowców z University of Newcastle w Anglii wykazało, że rośliny uprawiane na farmach ekologicznych zawierają więcej cennych witamin i antyoksydantów, które wspierają funkcje fizjologiczne organizmu! Co więcej, organiczne produkty mają wyższą zawartość składników mineralnych, takich jak np. żelazo.

Dlaczego tak się dzieje? W uprawach ekologicznych znacząco ogranicza się używanie nawozów sztucznych, pestycydów oraz innych chemicznych środków ochrony roślin i przyspieszających wzrost oraz rozwój, przez co proces dojrzewania trwa dłużej, a witaminy i składniki mineralne mają więcej czasu na zgromadzenie się w roślinie.
Ponadto ekologiczny sposób uprawy chroni glebę i jest przyjazny dla środowiska.

Produkt spełnia rygorystyczne wymagania produkcji organicznej, w której to radykalnie ogranicza się stosowanie wszelkich chemicznych środków ochrony roślin, nawozów syntetycznych czy substancji pomagających w przetwarzaniu. Dzięki temu jest bogatszy w składniki odżywcze, skuteczniej działa na organizm oraz zachowuje naturalny, intensywny smak i aromat jagód acai. Ze względu na szybką utratę swoich cennych właściwości odżywczych owoce acai natychmiast po zbiorze są przerabiane m.in. na soki czy przeciery.

Zalety Organic Acai:


ACAI - owoc wszech czasów

Stres, nasilenie współczesnych chorób cywilizacyjnych, a zwłaszcza rosnąca w zastraszającym tempie liczba osób cierpiących z powodu alergii… Te wszystkie czynniki sprawiają, że w trosce o nasze zdrowie coraz częściej i chętniej sięgamy po żywność pochodzącą z obszarów położonych z dala od uprzemysłowionego i zanieczyszczonego środowiska… I tak właśnie popularność zyskały owoce ACAI – pyszne jagody bogate w cenne substancje odżywcze, zasługujące na miano owoców wszech czasów!
 
Dla rdzennej ludności Amazonii owoce te – rosnące na osiągających ponad 25 metrów palmowych drzewach – stanowią niemal połowę diety. Mają purpurowe zabarwienie, niemalże regularny kulisty kształt i są nieco mniejsze od znanych nam winogron. Zbiera się je dwa razy do roku, a ich smak można porównać z mieszkanką czerwonego wina i czekolady.
Owoce ACAI są bogate w substancje antyoksydacyjne, witaminy: B1 (tiamina), B2 (ryboflawina), PP (niacyna), C i E, a także w składniki mineralne: żelazo, potas, fosfor, wapń oraz w niezbędne aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6. Cechują się wysoką zawartością błonnika i niską zawartością cukru. Owoce natychmiast po zbiorze są przetwarzane na soki, przeciery czy proszek, gdyż w ciągu zaledwie 24 godzin po zbiorze tracą wiele swoich cennych właściwości.

Mieszkańcy Amazonii wykorzystują owoce ACAI do zachowania pięknego wyglądu skóry, wsparcia układu sercowo-naczyniowego, utrzymania właściwego stężenia glukozy we krwi, a także w łagodzeniu objawów menstruacyjnych czy przy niestrawności. Popularność owoców ACAI wciąż wzrasta i cały czas odkrywane są nowe, cudowne ich właściwości. Ostatnie badania sugerują, że wspomagają również redukcję masy ciała!

Czy znasz historię owoców ACAI?
Legenda głosi, że dawno temu jedno z plemion Indian nękała susza i panował straszliwy głód. Ich przywódca, by ograniczyć przyrost populacji, kazał zabijać każde nowo narodzone dziecko. Jednak nie przewidział, że jego córka o imieniu Iaca również urodzi piękną córeczkę, która zgodnie z przyjętym prawem będzie musiała zostać zgładzona. Z powodu utraty swojego maleństwa, Iaca płakała przez trzy dni i trzy noce, aż pewnej nocy usłyszała płacz dziecka. Podążyła za głosem i ujrzała swoją córeczkę w świetle księżyca pod palmowym drzewem. Podeszła do niej, objęła ją, po czym dziewczynka zniknęła. Iaca ze smutku zmarła tej nocy. Następnego ranka ojciec znalazł ją tulącą w ramionach palmowe drzewo, uśmiechniętą i trzymającą ręce ku górze. Podążając za jej dłońmi, spojrzał w górę i zobaczył gałęzie pokryte niezwykłymi owocami. Natychmiast kazał je zebrać i spróbować. Okazało się, że są pożywne i smaczne… W ten sposób plemię przestał nękać głód, a owoce nazwano na cześć córki IACA – czytając litery w odwrotnej kolejności – Acai. Stąd właśnie pochodzi ich nazwa, a niezwykłe właściwości jagód ACAI są wciąż badane przez naukowców…

Źródła:
http://brazilbotanicals.com/the-legend-of-acai.aspx
An Evidence-Based Systematic Review of Acai (Euterpe oleracea) by the Natural Standard Research Collaboration, Journal of Dietary Supplements, 9(2):128-147,2012.
Pacheco-Palencia LA, Mertens-Talcott ST, Jun 2008). „Chemical composition, antioxidant properties, and thermal stability of a phytochemical enriched oil from Açai
(Euterpe oleracea Mart.)” J Agric Food Chem. 56 (12):4631-6

Źródło: calivita