Aktualnie przeglądane: Strona główna » Meal Time - Produkt Firmy CaliVita

sok noni

Meal Time Problemy z trawieniem Wzdęcia Bóle brzucha

"Bez enzymów nie ma życia". Meal Time to naturalny preparat zawierający enzymy papai w postaci tabletek do ssania.
Aktywne składniki produktu mają korzystny wpływ w przypadku kłopotów z trawieniem, dzięki czemu pozbywamy się problemów związanych z przejedzeniem lub spożywaniem pokarmów ciężkostrawnych. Wręcz znakomicie poprawia się nasza jakość życia. Papaina rozkładając białka do postaci aminokwasów, zmniejsza procesy gnilne niestrawionych białek. W efekcie jest lepsze wchłanianie i wykorzystanie składników odżywczych.
To bezwzględnie konieczny produkt każdej domowej apteczki.

Opakowanie: 100 tabletekenzymy-caliwita

Składniki aktywne/1 tabletka:
Enzymy papai  -  250 mg

Sposób użycia: Ssać 1-2 tabletki bezpośrednio przed posiłkiem lub według zaleceń.

                                                                                                     CENNIK       ZAMÓWIENIA

UWAGA!

Zamawiaj zawsze u solidnego doradcy, który  zapewni Ci gwarancję kompleksowych informacji na temat stosowania oraz przebiegu kuracji (zobacz tutaj >>>).


Na przekór niestrawności.

Wiele osób, szczególnie starszych, ma problemy z trawieniem, które objawiają się zgagą, gazami, wzdęciami, zaparciem lub biegunką. Przyczyną jest nieprawidłowe wydzielanie soków trawiennych, enzymów, a także niemożność odpowiedniego żucia pokarmów. Prowadzi to do upośledzenia trawienia i wchłaniania składników pokarmowych, co objawia się osłabieniem, złym samopoczuciem, utratą masy ciała i zaburzeniami odporności. Przy problemach trawiennych wskazane jest uzupełnianie niedoboru enzymów, dlatego często w swojej praktyce, szczególnie osobom starszym, zalecam Meal Time - preparat zawierający roślinny enzym papainę, która działa podobnie jak pepsyna trawiąca białko.

Oto przykład - pacjentka lat 72, z grupą krwi AB, odżywiająca się typowo (pieczywo, ziemniaki, tłuszcze, słodycze, mięso, mało warzyw i owoców) zgłosiła się do mnie z powodu następujących dolegliwości: złe samopoczucie, odbijanie, wzdęcia, zaparcia, bóle w prawym podżebrzu. Wyniki badań wskazywały na niedobór soku żołądkowego, stłuszczenie wątroby i zaburzenia flory bakteryjnej jelit. Zaleciłam zmianę sposobu odżywiania, Vital AB, Meal Time, AC Zymes. Po 6 tygodniach pacjentka stwierdziła poprawę samopoczucia i znaczne zmniejszenie wcześniejszych dolegliwości. Pacjenci stosujący Meal Time mają znacznie mniej nieprzyjemnych objawów po posiłkach, czują się lepiej, są aktywniejsi.

lek. med. Maria Sikora (internista, spec. medycyny prewencyjnej)


Z mojej praktyki lekarskiej...

dieta-enzymyOd kilku miesięcy mam problemy z przewodem pokarmowym. Po posiłkach, zwłaszcza mięsnych, często miewam wzdęcia, gazy i bóle brzucha. Wprawdzie wcześniej miałam kłopoty z codziennym wypróżnieniem, ale wiązałam to z nieregularnym, trochę stresującym trybem życia, jaki wtedy prowadziłam. Lekarz rodzinny, po wykonaniu niezbyt przyjemnych badań, stwierdził, że jestem zdrowa, a moje dolegliwości są związane z małą ilością soków żołądkowych, co podobno jest normalne w moim wieku (mam 65 lat). Czy to prawda? Jakie produkty powinnam wybrać z oferty CF, aby sobie pomóc?

Powszechnie wiadomo, że osoby w starszym wieku bardzo często skarżą się na skutki złego trawienia. Jest to naturalne pogarszanie się zdolności organizmu do wytwarzania własnych enzymów trawiennych. A przecież uregulowany proces trawienia to podstawa dobrego zdrowia. Warto więc, po postawieniu właściwej diagnozy i zastosowaniu ogólnych wskazówek dietetycznych, spróbować odżywiać się zgodnie ze swoją grupą krwi. Unikanie szkodliwych lektyn często przynosi szybko zauważalną poprawę. Ponadto, w przypadku Pani dolegliwości, pożądane jest także uzupełnienie enzymów trawiennych, np. preparatem Meal Time, już dostępnym w polskiej ofercie CF. Zawiera on w swoim składzie liczne enzymy papai wspomagające trawienie białek. Najważniejszym z nich jest papaina, nazywana często roślinną pepsyną, ponieważ wykazuje właściwości podobne do pepsyny znajdującej się w soku żołądkowym. W medycynie ludowej papaja od dawna była używana przy schorzeniach żołądka oraz do zwalczania pasożytów jelit. Dlatego stosując Meal Time można zapobiegać lub przynieść ulgę szczególnie w dolegliwościach związanych z niedoborem soków żołądkowych. Warto również dołączyć inne produkty CF, które wspaniale regulują pracę przewodu pokarmowego, np. AC-Zymes, Triple Potency Lecithin oraz odpowiednio dobrany do grupy krwi produkt Vital. W ten sposób dostarczymy organizmowi właściwą ilość "przyjaznych bakterii" oraz składników odżywczych, niezbędnych do wytworzenia własnych enzymów trawiennych. 

Jestem biznesmenem i bardzo często podróżuję w sprawach zawodowych. Zwykle po dwóch - trzech dniach pobytu pojawia się biegunka i bóle brzucha, która ustępują po zastosowaniu specjalnej diety. Ze względu na charakter mojej pracy - częste obiady z klientami - muszę być w pełni dyspozycyjny i moje dolegliwości wprawiają mnie w zakłopotanie. Lekarz rodzinny wykluczył poważną chorobę. Stwierdził, że są to tzw. biegunki podróżnych i zalecił mi picie dużych ilości jogurtów, za którymi szczególnie nie przepadam. 

Różnice w sposobie odżywiania, związane ze zmianą miejsca zamieszkania, mogą być przyczyną dolegliwości, o których Pan wspomina. W takiej sytuacji rzeczywiście warto włączyć do swojej diety pożyteczne bakterie Lactobacillus acidophilus, które stwarzają niekorzystne środowisko dla rozwoju chorobotwórczych zarazków. W podróż radzę jednak zabierać ze sobą preparat AC-Zymes, który nie tylko dostarczy Panu odpowiednią ilość pałeczek kwasu mlekowego, ale korzystnie wpłynie na procesy trawienne. Aby zapobiec innym dolegliwościom pokarmowym, dość powszechnym podczas stołowania się w restauracjach, warto zwrócić uwagę na Meal Time lub Nopalin.

lek med. Małgorzata Miktus


Lekarz radzi ...

Sekret zdrowia

Coraz częściej życie każdego z nas wyznaczone przez coraz szybsze tempo, niewiele ma wspólnego ze zdrowym stylem życia. Kumulujący się stres, nieodpowiednia żywność, zanieczyszczenie środowiska… doprowadzają w końcu do zachwiania równowagi w organizmie. Jednak wiele osób nie uświadamia sobie tego, dopóki nie dopadnie ich choroba. A szkoda…  Przecież sekret zdrowia tkwi w aktywnym stylu życia i prawidłowym  odżywianiu.

Prosty przykład z mojej praktyki lekarskiej: mężczyzna lat 44 od 15 lat cierpiący z powodu dny moczowej. Ból wybudzał go ze snu towarzyszyło mu ogólne rozbicie, dreszcze i gorączka. Pięć lat temu do podstawowego leczenia dołączyłem suplementy CVI które w sposób rewelacyjny zmieniły stan jego zdrowia. Mógł wreszcie normalnie funkcjonować, biegać, grać w siatkówkę spotykać się ze znajomymi przy grillu.

Oczyszczanie organizmu zalecam każdemu kto do tej pory tego nie robił . Zdrowy przewód pokarmowy, prawidłowe funkcje wątroby i nerek to podstawa dobrego przyswajania pokarmów oraz usuwania toksyn z organizmu. To podstawa dobrego samopoczucia.

Oto schemat suplementacji i podstawowe zalecenia:

Po pierwsze oczyszczanie organizmu przy pomocy Puree Yucca:
- 1 dzień - 1+0+0, czyli jedna tabletka przed posiłkiem popijając 2 szklankami przegotowanej wody,
- 2 dzień - 1+0+1 czyli jedna tabletka przed śniadaniem jedna przed kolacją,
- 3 dzień - 1+1+1 czyli 3 x 1 tabletce przed posiłkami,
- 4 dzień -  2+1+1
- 5 dzień -  2+2+1
- 6dzień  -  3 x 2 tabletki
- 7,8,9 dzień 3 x 3 tabletki
- od 10 dnia 3 x 2 tabl. aż do zakończenia jednego opakowania.

Podczas oczyszczania należy koniecznie wypijać 3 litry wody (może być mineralna niegazowana, ale nie wysokozmineralizowana). Kolejne produkty to:

Meal Time : 1 tabl. dziennie na początku posiłku (np. podczas obiadu);

Polinesian Noni : 30 ml na czczo (godzinę przed posiłkiem);

qProtect : 2x1 tabl. po posiłku.

W celu wzmocnienia organizmu, poleciłem mleczko pszczele - Bee Power.

Zapobieganie nawrotom dny moczanowej:

Oczyszczanie organizmu zalecam każdemu, kto do tej pory tego nie robił. Zdrowy przewód pokarmowy, prawidłowe funkcje wątroby i nerek to podstawa dobrego przyswajania pokarmów oraz usuwania toksyn z organizmu. To po prostu podstawa dobrego samopoczucia.

Z pozdrowieniami, Lek. med. Krzysztof Kordeczka

Źródło: CaliNews, wrzesień 2006


„Jesteś tym, co jesz”.

Obecnie, powiedzenie to uległo pewnej modyfikacji, aby jeszcze dobitniej odzwierciedlić fakt, że niewłaściwe odżywianie jest przyczyną różnego rodzaju dolegliwości i chorób. Stąd też, powyższa sentencja została sparafrazowana w następujący sposób: "Jesteś tym, co Twoje ciało może wykorzystać z pożywienia". Jednak powinien zostać spełniony jeden warunek, a mianowicie: "Organizm ludzki musi doskonale rozłożyć i przyswoić zawarte w pokarmie składniki odżywcze." Tylko wówczas możemy mówić o ich maksymalnym wykorzystaniu.

 Dr Howard Loomis, który całe życie zajmował się zagadnieniem enzymów, ujął kwestię odżywiania w następujący sposób: "Zdrowie człowieka zależy nie tylko od jakości przyjmowanego pożywienia, ale od zdolności organizmu do właściwego rozłożenia, wchłonięcia i wykorzystania składników pokarmowych. Jeśli organizm posiada, oprócz niezbędnych substancji odżywczych, także odpowiednią ilość enzymów, wówczas może czynić cuda".

Gdzie współcześni ludzie popełniają błąd?

 Zwierzęta żyjące na wolności czerpią pożywienie tylko z naturalnych źródeł. W efekcie ich organizmy wykorzystują prawie 17 razy więcej enzymów w procesach trawiennych niż ludzie. Jedząc świeże, nie przetworzone pożywienie, dostarczamy organizmowi obecne w nich enzymy, niezbędne do prawidłowego przebiegu procesów trawienia. Spożywając zaś produkty przetworzone: pieczone, podgrzewane, smażone lub duszone, zmuszamy trzustkę do wykonywania ciężkiej pracy - do produkcji własnych enzymów, ponieważ proces przetwarzania żywności niszczy większość zawartych w niej naturalnych enzymów. Bezustanne obciążanie trzustki może doprowadzić do jej wyniszczenia, ubytków energetycznych, a w konsekwencji do powstania poważnych chorób tego narządu.

 U ludzi młodych spożycie pieczonej lub smażonej potrawy silnie pobudza trzustkę do produkcji enzymów. Trzustka ludzi starszych, przez lata obciążona pracą, już nie tak łatwo radzi sobie z produkcją enzymów - wytwarza ich zdecydowanie mniej niż w latach dawnej "świetności". Z tego powodu starsze osoby mogą mieć problemy z przyswojeniem niezbędnych składników odżywczych z diety.

"Bez enzymów nie ma życia" - tak twierdzi dr Edward Howell. Konsekwencje niedostatku enzymów można odczuć również wtedy, gdy występuje niedobór witamin, składników mineralnych i aminokwasów, niezbędnych w procesie produkcji enzymów. Należy zawsze wyrównywać te niedobory. W innym wypadku nasze zdrowie jest zagrożone, a powrót do pełnej sprawności znacznie utrudniony. Sprawność układu pokarmowego jest bardzo zróżnicowana u poszczególnych osób. Niektórzy z nas nie mają problemów z trawieniem, inni zaś, u których jest niewystarczająca produkcja enzymów, mogą mieć z tym kłopot. Jednak na szczęście może on być rozwiązany dzięki nowemu produktowi CaliVita® International - Digestive Enzymes.

CVI Europe, CaliNews, wrzesień 2005.