Aktualnie przeglądane: Strona główna » Spirulina Chlorella Plus - Produkt Firmy CaliVita

sok noni

Spirulina Chlorella Plus Odkwaszanie organizmu Odtruwanie i usuwanie toksyn Równowaga kwasowo-zasadowa

spirulina-chlorelaIdealny preparat dla osób dbających o zdrowie. W składzie zawiera 2 algi - spirulinę i chlorellę oraz cenne składniki roślinne, takie jak: lucerna siewna, trawa pszeniczna i wiele innych. Posiadają właściwości antyoksydacyjne, wzmacniają odporność, wykazują działanie odżywcze, alkalizują i oczyszczają organizm ze zbędnych produktów przemiany materii.
Algi są źródłem ważnych składników odżywczych, niezbędnych aminokwasów, enzymów, witamin, składników mineralnych, błonnika, który wiąże metale ciężkie i chlorofilu niwelującego nieprzyjemne zapachy ciała. Witalizują, odmładzają organizm, korzystnie wpływają na poziom cholesterolu, pracę jelit i wątroby, stanowią doskonałe uzupełnienie diet wegetariańskich.

                                                                          CENNIK       ZAMÓWIENIA

UWAGA!

Zamawiaj zawsze u solidnego doradcy, który  zapewni Ci gwarancję kompleksowych informacji na temat stosowania oraz przebiegu kuracji (zobacz tutaj >>>).

Opakowanie zawiera: 100 tabletek

Składniki aktywne/1 tabletka:
Sproszkowana Spirulina -  250 mg
Sproszkowana Chlorella -  250 mg
Sproszkowana trawa pszeniczna -  100 mg
Sproszkowane liście lucerny siewnej  - 100 mg
Opatentowana mieszanka* 140 mg
* sproszkowane nasiona selera, sproszkowany wodorost (Ascophyllum nodosum), sproszkowana kapusta, sproszkowany szpinak, sproszkowany korzeń mniszka lekarskiego, sproszkowana natka pietruszki, ekstrakt z aksamitki wzniesionej zwierający estry luteiny, ekstrakt z pomidora zawierający estry likopenu, sproszkowane liście brukselki, sproszkowany korzeń czarnej rzodkwi, sproszkowany liść aloesu, sproszkowane brokuły.

Sposób użycia: 1 tabletka dziennie ½ godz. przed posiłkiem lub według zaleceń.

UWAGA!
Osoby mające problemy z tarczycą przed przyjmowaniem tabletek z alg powinny zasięgnąć opinii lekarskiej.


Algi - Spirulina

Szczególne zainteresowanie Spiruliną (zielonymi algami) sięga początku lat 70. Wykazano, że są one znakomitym źródłem składników mineralnych i witamin. Aż 60-70% suchej masy alg stanowi białko, w tym - cała gama niezbędnych aminokwasów egzogennych, co sprawia, że są one znakomitym ich źródłem. Algi zawierają stosunkowo dużą ilość β-karotenu, który w miarę potrzeb organizmu, jest przekształcany w witaminę A. Spirulina jest bogata w witaminę B12. Oprócz tego, zawiera tłuszcze w ilości 4-7%, w tym wiele niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Żelazo, pochodzące z zielonych alg, przyswaja się o 60% lepiej, niż siarczan żelaza lub inne jego związki niechelatowe zawarte w różnych produktach spożywczych. Zawartość węglowodanów w algach wynosi 13,6%. Ściany komórkowe spiruliny pozbawione są celulozy, dlatego jest ona ważnym pożywieniem dla osób, których trawienie - ze względu na słabe wchłanianie w jelitach - jest upośledzone, lub dla osób starszych, czy podczas rekonwalescencji. Z zielonych alg wyizolowano również pewien nowy węglowodan złożony, który poprawia funkcjonowanie systemu immunologicznego.

 Źródło: CF Europe


Spirulina Chlorella PLUS – naturalne sposoby na odkwaszanie organizmu!

chlorella

Spirulina Chlorella PLUS to znakomita formuła składników roślinnych, która została stworzona zgodnie ze światowym trendem ,,green foods’’, czyli ,,zielona żywność’’, zawierająca ,,zielone składniki’’ - wykazujące działanie odżywcze, witalizujące, oczyszczające, wspomagające pracę układu odpornościowego oraz zapewniające utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej.

Spirulina Chlorella PLUS:

Kiedy warto stosować Spirulina Chlorella PLUS?

Zalety składników aktywnych Spirulina Chlorella PLUS:

Źródło: calivita


Lekarz radzi...

W ofercie CaliVita są dostępne dwa preparaty zawierające algi: Spirulina Chlorella Plus oraz Spirulina Max. Czy istnieją istotne różnice w działaniu tych zielonych glonów i w jaki sposób można je zażywać?

dr Małgorzata Miktus:

Glony, do których należą szmaragdowozielona Chlorella oraz niebieskozielona Spirulina, to bardzo proste, zawierające chlorofil organizmy roślinne. W krajach azjatyckich są znane i powszechnie używane od tysiącleci, głównie jako lek lub produkt roślinny, często wykorzystywany w codziennej diecie. Nic dziwnego, zawierają przecież wiele aktywnych substancji, które są niezbędne do wzrostu i regeneracji komórek organizmu. Chlorella zawiera mniej białka niż Spirulina, ale znacznie więcej żelaza, chlorofilu oraz kwasów nukleinowych. Obie wspaniale wzmacniają system immunologiczny, stanowiąc naturalną i bezpieczną broń, pomagającą nam zwalczać różne infekcje (zauważono, że Spirulina znacznie silniej działa przeciwwirusowo).
Spirulina:

Natomiast Chlorella:

Dr. Małgorzata Miktus

Źródło: calivita