Aktualnie przeglądane: Strona główna » Omega 3 Concentrate - Niezbędne kwasy tłuszczowe - Produkt Firmy CaliVita

sok noni

Omega 3 - CHOLESTEROL, MIAŻDŻYCA, ŁUSZCZYCA, CUKRZYCA...

omega30calivitaNowoczesny naturalny produkt w postaci kapsułek - skoncentrowany olej z łososia zawierający nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 w idealnych proporcjach. Omega 3 Concentrate - dobra kondycja Twojego mózgu, serca, stawów, układu nerwowego...!. CHOLESTEROL, TRÓJGLICERYDY, MIAŻDŻYCA, ZAWAŁ, WYLEW, NOWOTWORY, ŁUSZCZYCA, CUKRZYCA... 

Opakowanie zawiera: 100 kapsułek

Składniki aktywne/1 kapsułka żelowa:
Skoncentrowany olej rybny (zawierający skoncentrowany olej z łososia): 600 mg
W tym:
12% DHA ( kwas dekozaheksaenowy)    120 mg   
18% EPA (kwas eikozapentaenowy)      180 mg  

Sposób użycia:  1 - 3 kapsułki dziennie lub według zaleceń.

                                                                                                     CENNIK       ZAMÓWIENIA

UWAGA!

Zamawiaj zawsze u solidnego doradcy, który  zapewni Ci gwarancję kompleksowych informacji na temat stosowania oraz przebiegu kuracji (zobacz tutaj >>>).


Niezbędne kwasy tłuszczowe OMEGA 3

Wielu naukowców od dawna bada związek pomiędzy sposobem odżywiania się a występowaniem chorób układu sercowo-naczyniowego. Bang Dyenberg zainteresował się sposobem odżywiania się Eskimosów z zachodniej Grenlandii, którzy prawie zupełnie nie znają tych chorób. Ich jadłospis jest szczególnie bogaty w ryby i inne owoce morza. W języku naukowym należałoby powiedzieć: przyjmują bardzo mało węglowodanów, a stosunkowo dużo białka i tłuszczów. Ale przecież społeczeństwa żyjące w krajach wysoko rozwiniętych, od Europy do Ameryki, również mają pożywienie bogate w białka i tłuszcze, a jednak zagrażają im choroby serca.

Różnica polega na tym, że w jadłospisie Eskimosów jest dużo białka i tłuszczów pochodzących ze zwierząt morskich. Olej rybny zawiera unikatowy rodzaj wielonienasyconych kwasów tłuszczowych zwanych omega-3. Eskimosi, spożywając dużo fok i morskich ryb, dostarczają swojemu organizmowi co najmniej 10 razy więcej kwasów tłuszczowych omega-3 niż Europejczycy i Amerykanie, dlatego też ok. 400 razy rzadziej zapadają na zawal serca.

Zauważono szczególnie ciekawą zależność dotyczącą osób chorych na cukrzycę. Wiadomo, że u diabetyków ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia jest pięciokrotnie większe niż u innych osób, a więc cukrzyca i choroby serca są ze sobą ściśle powiązane.

Eskimosi - przy ich tradycyjnej diecie - mają niski poziom tłuszczów we krwi i prawidłową tolerancję glukozy (tolerancja glukozy-utrzymywanie poziomu glukozy we krwi na mniej więcej stałym poziomie. Prawidłowa regulacja wydzielania insuliny sprawia, że po posiłku lub po obciążeniu cukrem, poziom glukozy we krwi szybko wraca do normy).

Natomiast zmiana diety na bogatą w duże ilości węglowodanów, może podwyższyć u tej grupy ludności poziom cholesterolu i trójgiicerydów we krwi, jak również zaburzyć tolerancję glukozy.

Nienasycone kwasy tłuszczowe dlatego są tak ważne dla organizmu, gdyż powstają z nich prostaglandyny (substancje o charakterze hormonów tkankowych), regulujące pracę układu krążenia, systemu immunologicznego i gospodarkę tłuszczową. Obniżają zbyt wysoki poziom cholesterolu i trójglicerydów oraz powstrzymują agregację płytek krwi, zmniejszając w ten sposób ryzyko miażdżycy i zawału serca. Jeżeli prostaglandyny powstają z kwasów omega 6, wówczas ani te dość agresywne cząsteczki ani opisywane powyżej korzystne efekty ich działania, nie są wystarczająco silne.

Prostaglandyny powstające z kwasów omega 3 są znacznie mniej agresywne, a ich korzystne efekty silniejsze.

Z eksperymentów przeprowadzanych na zwierzętach przez doktora Davida E Rose'a wynika, że spożywanie nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 powstrzymuje rozwój nowotworu piersi oraz zapobiega powstawaniu nowotworu jelita grubego.

Na łamach New England Journal of Medicine, opublikowano rezultaty badań, według których osoby palące, które często jedzą ryby, o wiele rzadziej od innych palaczy cierpią na rozedmę płuc oraz przewlekłe zapalenie oskrzeli.

Wiele osób na całym świecie cierpi z powodu łuszczycy (psoriasis). Spożywanie oleju ryb morskich (tranu) może polepszyć stan ich zdrowia. Japońscy naukowcy przez dłuższy okres podawali dziennie 3,6 gramów 90% kwasu eikozapentaenowego osobom cierpiącym na przewlekłą łuszczycę. Ten nienasycony kwas tłuszczowy znajduje się w oleju ryb morskich razem z kwasem dokozaheksaenowym.

Nienasycone kwasy tłuszczowe nie tylko polepszają krążenie, ale łagodzą również stany zapalne, np. stosowanie ich przez okres kilku miesięcy znacznie zmniejsza poranną sztywność oraz ból stawów.

Substancje te mobilizują system immunologiczny, dlatego przy regularnym stosowaniu zwiększają odporność organizmu na zakażenia. Ponieważ do prawidłowego funkcjonowania systemu nerwowego jest potrzebna duża ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych, mogą również polepszyć stan osób cierpiących na schorzenia układu nerwowego (np. sclerosis multiplex). Poza tym nienasycone kwasy tłuszczowe chronią skórę i nadają jej zdrowy wygląd.
Źródło CaliNews


Z historii Klubowiczów CALIVITA

Co można jeszcze zrobić?

Czytając rubrykę "Moje doświadczenia z preparatami CVI", postanowiłam podzielić się z Państwem moimi uwagami. Z zawodu jestem pielęgniarką, dlatego mam częsty kontakt z chorymi osobami.

Jedna z moich podopiecznych - P. Władysława, lat 91 - skarżyła się na ostry ból brzucha. Po licznych konsultacjach lekarskich trafiła na stół operacyjny. Po usunięciu pęcherzyka żółciowego z garścią kamieni, nie mogła jeść, wymiotowała, była bardzo osłabiona. Poleciłam jej Liver Aid 1x1 kapsułka. W krótkim czasie doszła do siebie, powrócił jej apetyt. Zaczęła też stosować Cholestone, po którym unormalizowało się ciśnienie krwi. Obecnie pełna wigoru, 94-letnia już babcia Władzia gotuje wszystkim obiady. Cholestone to wspaniały preparat. U wielu osób obserwowałam powrót ciśnienia krwi do wartości prawidłowych oraz cofanie arytmii serca (w dawce 2x1 tabletka). Oczywiście nie wolno rezygnować z leków zalecanych przez lekarza.

A oto drugi, ciekawy przypadek:  Pani Aleksandra, 82 lata - udar krwi do mózgu - szpital - paraliż.
Lekarze dawali jej 3 miesiące życia i wypisali do domu. Wkrótce dołączyło się zapalenie płuc. Córka prosiła mnie, co może jeszcze dla niej zrobić. Zaproponowałam Polinesian Noni 3x30ml, C-500 2x1 tabletka, Vital zgodny z grupą krwi 1x1 tabletka, Mega Protect 4 Life 1x1 tabletka, no i oczywiście Super CQ10 Plus 3x1 kapsułka. Po 2 miesiącach przyjmowania produktów wyszła sama do ogrodu i ku zdumieniu sąsiadów robiła porządki w ogrodzie. Od tego incydentu minął rok, pani Aleksandra nadal świetnie się czuje i poleca suplementy chorym sąsiadom.

Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim Klubowiczom dużo zdrowia.
Z poważaniem, Anna Kaczan, CaliNews Listopad 2005


Z mojej praktyki lekarskiej

Moja mama ma wysoki poziom cholesterolu. Bardzo uważam, co dla niej ugotować, jednak jej poziom cholesterolu nie zmienia się. Nie chciałabym odciąć ją od radości, jaką wszyscy znamy, czyli zjedzenia kawałka schabowego. Jakie produkty należy jej polecić, przez jaki okres czasu i w jakich ilościach powinna je przyjmować?

Poniższa kombinacja dobrze się sprawdziła: Cholestone (3 x 1), Omega-3 (3 x 1), C 500 (3 x 1), White Willow (3 x 1), Chromium Max 500 (rano i w południe 1 kapsułka na pół godziny przed posiłkiem, z dużą ilością płynów). Podczas diety należy zwracać uwagę, nie tylko na zmniejszenie ilości tłuszczów, ale również na ograniczenie węglowodanów, zwłaszcza cukrów rafinowanych!

dr Edith Varga, CaliNews lipiec 2004


Czy chcielibyście żyć sto lat? Jedzcie dużo ryb. Nie lubicie? To przynajmniej zażywajcie olej rybny. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe w postaci kapsułek, pozbawionych nieprzyjemnego zapachu ryby, znajdziecie go w preparacie Omega 3.

Eliksir dla długowiecznych!

Niedobory nienasyconych kwasów tłuszczowych zwiększają ryzyko powstania wielu poważnych chorób. Preparat Omega 3 to skondensowane nienasycone kwasy tłuszczowe (NKT), zamknięte w niewielkich, łatwych do połknięcia kapsułkach żelatynowych. NKT stanowią materiał wyjściowy do produkcji rodziny substancji, bezpośrednio uczestniczących w regulacji krążenia krwi, gospodarki tłuszczowej i układu immunologicznego. Obniżają poziom szkodliwej frakcji lipidów, jakim są trójglicerydy. Zapobiegają sklejaniu się płytek krwi i powstawaniu zatorów w naczyniach krwionośnych. Zażywane w odpowiednich dawkach, obniżają ciśnienie krwi i zmniejszają ryzyko miażdżycy naczyń krwionośnych.

Zdaniem amerykańskiego badacza - doktora Davida P. Rose, zażywanie kwasów omega 3 zmniejsza również ryzyko powstania raka piersi i jelita grubego. Zgodnie z opracowaniem opublikowanym w New England Journal of Medicine, palacze, którzy często spożywają ryby, dzięki zawartym w nich kwasom tłuszczowym z rodziny omega 3, o 2/3 rzadziej cierpią na rozedmę płuc i o 1/3 rzadziej chorują na zapalenie oskrzeli, niż osoby palące z niską podażą NKT. Oprócz tego, kwasy omega-3 zmniejszają bóle reumatyczne i stany zapalne. Wśród Eskimosów praktycznie nie występuje problem zawału serca: przypadki takie pojawiają się w tej nacji 400 razy rzadziej, niż w krajach Europy środkowej. W krajach wysoko uprzemysłowionych dobrobyt doprowadził do dużej konsumpcji tłuszczów nasyconych, jednocześnie przy niewystarczającej ilości spożycia nienasyconych kwasów tłuszczowych. Już u 60% społeczeństwa tych krajów stwierdza się niedobór kwasów omega 3. Objawy pojawiają się już u źle odżywianych dzieci - problemy z nauką oraz wykazują inne zaburzenia w zachowaniu. Sygnałem ostrzegawczym, informującym o niedoborach NKT, jest:

Dzięki kwasom omega 3 można zapobiec powstaniu m. in. zawału serca, depresji, cukrzycy i i wielu innym poważnym chorobom. Najprostszym sposobem uzupełnienia NKT jest włączenie do swojej codziennej diety preparatu Omega 3.

CVI Europe, CaliNews Marzec 2005